MUHAMMAD BEN ROSHID ASARLARIDA SOMATIK FRAZEOLOGIZMLARNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada taniqli arab adibi, publitsisti va davlat arbobi Muhammad ben Roshid Al Maktum asarlaridagi inson tana a’zolari (somatizmlar) ishtirok etgan frazeologik birliklarning leksik-semantik guruhlari, ko‘chma ma’no qoliplari, ekspressiv-stilistik bo‘yoqlari va ularning badiiy-publitsistik matndagi xususiyatlari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida "qo‘l" (yad), "yuz" (vajh), "yurak/qalb" (qalb), "ko‘z" (ayn) va "til" (lisan) somatik birliklarining leksik-semantik tabiati, ularning o‘zbek tilidagi muqobillari hamda muallifning individual liderlik diskursini shakllantirishdagi pragmatik funksiyalari ochib berilgan.