MATERIAL SHAKLIGA KO‘RA LINGVISTIK EKSPERTIZA TURLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada lingvistik ekspertizaning material shakliga ko‘ra turlari tahlil qilinadi. Og‘zaki, yozma hamda rasm va tasvirlar asosidagi ekspertiza xususiyatlari yoritiladi. Nutqiy vaziyat, pragmatik tahlil va noverbal vositalarning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, yozma matnlarning shakliy va mazmuniy ekspertizasi, ularning milliy-madaniy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot lingvistik ekspertizaning obyektivligini ta’minlash omillarini aniqlashga xizmat qiladi va amaliy ahamiyatga ega.