“MILLIY KITOBXONLIK HARAKATI” DASTURINING YOSHLAR MA’NAVIYATI VA INTELLEKTUAL RIVOJIGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada “Milliy kitobxonlik harakati” dasturining yoshlar ma’naviyati va intellektual salohiyatini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Dastur doirasida kitobxonlik madaniyatini oshirish, yoshlarni mustaqil fikrlashga yo‘naltirish hamda ularning bilim darajasini kengaytirishga qaratilgan chora-tadbirlar o‘rganilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va rag‘batlantirish tizimining kitobxonlik jarayoniga ta’siri ham yoritilgan. Tadqiqot natijalari dastur yoshlar tarbiyasi va intellektual rivojiga ijobiy ta’sir ko‘rsatayotganini ko‘rsatadi.