BAHOLASHNING LINGVOPRAGMATIK TABIATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada so‘zlovchi nutqida bahoning semantik-pragmatik ifodalanishi masalasi tahlil qilinadi. Baholash kategoriyasining semantik mohiyati, uning leksik, grammatik va stilistik vositalar orqali ifodalanish xususiyatlari hamda nutqiy jarayondagi pragmatik funksiyalari yoritiladi. Shuningdek, baholashning kommunikativ vaziyat, kontekst, so‘zlovchining maqsadi va milliy-madaniy omillar bilan bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida baholash vositalari nafaqat axborot uzatish, balki tinglovchiga ta’sir ko‘rsatish, munosabat bildirish va kommunikativ samaradorlikni ta’minlashning muhim vositasi ekanligi aniqlangan.