IT-YO‘NALISHI TALABALARIDA “AKADEMIK YOZUV” KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA RITORIK STRATEGIYALAR (HEDGING VA BOOSTERS MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada texnika oliy o‘quv yurtlarida “Akademik yozuv” fanini o‘qitishning lingvodidaktik strategiyalari tadqiq etilgan. IT-yo‘nalishi talabalari ingliz tilidagi texnik hujjatlar ta'siri ostida fikrni o‘zbek tilida ifodalashida ritorik muvozanatni yo‘qotishlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida K.Xaylend nazariyasi asosida ishlab chiqilgan 3 bosqichli o‘qitish modeli qo‘llanildi. Statistik natijalar mazkur strategiya orqali tajriba guruhida qat'iylikni yumshatish vositalari (hedging) qo‘llanishi 250% ga oshgani va ishonch markerlari (boosters) muvozanatlashganini ko‘rsatdi.