SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA XORIJIY TILLARNI O‘QITISHNING RAQAMLI MODELLARI: INGLIZ VA XITOY TILLARI TAJRIBASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada xorijiy tillarni o‘qitish jarayonini raqamlashtirishning zamonaviy yo‘nalishlari, sun’iy intellekt asosidagi ta’lim platformalarining imkoniyatlari hamda ingliz va xitoy tillarini o‘qitishda qo‘llanilayotgan innovatsion metodlar tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro ta’lim platformalari, adaptiv o‘quv tizimlari va nutqni aniqlash texnologiyalarining samaradorligi ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Ta’lim jarayonida raqamli vositalarning qo‘llanilishi, individual yondashuvni ta’minlash, talaffuz, grammatika, tinglab tushunish va yozuv ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalarining chet tillarini o‘qitishda samaradorlikni oshirishdagi imkoniyatlari hamda mavjud muammolar yuzasidan ilmiy xulosalar beriladi.