INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ISTORIZMLAR TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi istorizmlarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Istorizmlar tarixiy davrlarda mavjud bo‘lgan, ammo hozirgi kunda iste’moldan chiqqan yoki faol qo‘llanmaydigan tushunchalarni ifodalovchi leksik birliklar sifatida o‘rganiladi. Tadqiqotda istorizmlarning shakllanish manbalari, semantik xususiyatlari, badiiy va tarixiy matnlardagi qo‘llanishi hamda ularning milliy-madaniy axborotni saqlashdagi o‘rni yoritiladi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi istorizmlarning o‘xshash va farqli jihatlari aniqlanib, ularning tarixiy voqelikni aks ettirishdagi ahamiyati baholanadi. Tadqiqot natijalari istorizmlarning til tarixini o‘rganish, madaniy merosni saqlash va tarixiy matnlarni talqin qilishdagi muhim rolini ko‘rsatadi.