O‘ZBEK TILIDA QO‘LLANUVCHI O‘ZLASHMA LEKSEMALARNING FUNKSIONAL-SEMANTIK TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada o‘zbek tiliga fors-tojik va arab tilidan o‘zlashgan inson tana a’zolarining leksik-semantik hamda etimologik talqini bayon etilgan. Shuningdek, somatik leksemalarning hozirgi o‘zbek tilidagi pragmatik imkoniyatlari badiiy adabiyot matnlari asosida yoritib berilgan