INTERNET JURNALISTIKASI: RIVOJLANISH BOSQICHLARI, ZAMONAVIY XUSUSIYATLARI VA SUN'IY INTELLEKT (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada internet jurnalistikasining shakllanish va rivojlanish bosqichlari, uning an’anaviy jurnalistikadan farqlovchi asosiy xususiyatlari hamda zamonaviy media makonidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda internet jurnalistikasining multimediaylilik, tezkorlik, interaktivlik va gipermatnlilik kabi jihatlari yoritilib, longrid, ma’lumotlar jurnalistikasi, podkast va fakt-cheking kabiyangi janr va formatlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlar va algoritmlarning axborot tarqatish jarayoniga ta’siri, dezinformatsiya, klikbeyt, mualliflik huquqi hamda monetizatsiya bilan bog‘liq dolzarb muammolar tahlil etilgan. Maqolada sun’iy intellekt, virtual va kengaytirilgan reallik, blockchain texnologiyalari kabi innovatsion yechimlarning internet jurnalistikasi rivojidagi istiqbollari ham baholangan. Tadqiqot natijalari internet jurnalistikasining zamonaviy axborot makonidagi ahamiyati va kelajakdagi rivojlanish tendensiyalarini ochib beradi.