ZAMONAVIY O‘ZBEK NASRIDA TANATOLOGIK MOTIVLARNING BADIIY ESTETIK FUNKSIYASI (NAZAR ESHONQUL IJODI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Nazar Eshonqul nasridagi tanatologik (o‘limga oid) motivlarning badiiyestetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Adib asarlarida o‘lim, o‘lik, qabr, tobut, taqdir va ruhiy tanazzul bilan bog‘liq obraz hamda motivlarning syujet qurilishi va g‘oyaviy mazmunni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Tanatologik motivlarning mifopoetik, falsafiy va psixologik asoslari ochib berilib, ular orqaliinson mavjudligi, hayot mazmuni va o‘lim mohiyatiga oid qarashlar ifodalanishi ko‘rsatildi. Muallif ijodida o‘lim motivining markaziy mavzu sifatida namoyon bo‘lishi ilmiy jihatdan asoslandi.