“FARHOD VA SHIRIN” DOSTONIDA QAHRAMON RUHIY KECHINMALARI TASVIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostonidagi  poetik mahorati tahlil etilgan. Farhodning o‘limi oldidan qilgan vasiyatlari tahlil etilib,  epik qahramon ruhiy kechinmalari  tadqiqi orqali dostonning zohiriy va botiniy mohiyatini anglashga harakat qilingan  va muayyan umumlashmalar chiqarilgan.