MIGEL DE SERVANTESNING “DON KIXOT” ROMANIDA IDEAL VA REAL VOQELIK TOʻQNASHUVI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Migel de Servantesning “Don Kixot” romani ritsarlik romanlariga parodiya sifatida boshlanib, falsafiy asarga aylangani tahlil qilinadi. Asar qahramonlari – Don Kixot va Sancho Pansa timsollarida insoniyatning ma’naviy intilishlari va moddiy dunyo qarashlari oʻrtasidagi ziddiyatlar yoritilgan.