UBAYDIY HAYOTI VA ADABIY MEROSINING MANBALARDAGI TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
O‘zbek adabiyoti tarixining muhim bir yillari shayboniylar davri  bilan bog‘liq. Mumtoz adabiyotimiz o‘zining rang-barangligi va badiiy kamoloti bilan jahon madaniy boyligining muhim bir qismi bo‘lib, jumladan, turkiy xalqlar tarixiy taraqqiyoti davomida ko‘pgina iste’dodli ijodkorlarni yetishtirib bergan. Shayboniy sultonlaridan Ubaydiy ham o‘sha el farzandi bo‘lib, ona tilidan tashqari arab va fors tillarida bemalol ijod qila oladigan iste’dod sohiblaridan biri edi.