NUTQIY TA’SIRCHANLIKNI OSHIRISHDA ANAFORIK VA EPIFORIK TAKRORLARNING O‘RNI. (ERKIN A’ZAM ASARLARI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada badiiy matnda nutqiy ta’sirchanlik, emotsionallik va ekspressivlikni oshirishda sintaktik, stilistik vositalar  anafora va epiforaning ahamiyati tadqiq etilgan. Badiiy nasrda, xususan, Erkin A’zam asarlari tili va uslubi misolida, qahramonlar ruhiy holati hamda takrorlarning estetik va pragmatik vazifalari ochib berilgan. Tahlillar natijasida anaforik va epiforik takrorlar nafaqat matnning strukturaviy shakllantirishi, balki o‘quvchi e’tiborini asosiy g‘oyaga jalb etuvchi kuchli lingvostilistik vosita ekanligi asoslangan.