ZAMONAVIY TA’LIMDA IJTIMOIY-EMOTSIONAL YONDASHUVLARNING O‘RNI: OLIY TA’LIMDA “BOLALAR ADABIYOTI” FANINI O‘QITISH MISOLIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida ijtimoiy-emotsional yondashuvlarning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Oliy ta’lim muassasalarida bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida “Bolalar adabiyoti” fani imkoniyatlari orqali ijtimoiy-emotsional kompetensiyalarni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda bolalar adabiyoti namunalarining talabalar shaxsiyati, hissiy intellekti hamda kasbiy kompetentligini shakllantirishdagi roli asoslangan. Shuningdek, interfaol metodlarning samaradorligi ilmiy jihatdan baholanadi. Ushbu yondashuvlar talabalarning pedagogik faoliyatga tayyorgarligini oshirishga xizmat qiladi. Natijalar zamonaviy ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.