BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MANTIQIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mantiqiy fikrlashni rivojlantirishning nazariy asoslari tahlil qilingan. Mantiqiy fikrlash tushunchasining pedagogik va psixologik mohiyati, uning turlari hamda mazkur masala yuzasidan olimlarning ilmiy qarashlari yoritilgan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim jarayonida mantiqiy fikrlashni rivojlantirishning pedagogik ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish ta’lim samaradorligini oshirishning muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.