MUHAMMAD YUSUF POETIKASINING MILLIY-MADANIY ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining sevimli shoiri Muhammad Yusuf poetikasining milliymadaniy asoslari tadqiq etiladi. Shoir ijodida milliy qadriyatlar, xalq og‘zaki ijodi an’analari, Vatanga muhabbat, ona obrazi, o‘zbekona turmush tarzi va milliy o‘zlik masalalarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Muhammad Yusuf she’riyatining xalqchilligi, samimiyligi va milliy ruhga yo‘g‘rilganligi uning poetikasining asosiy xususiyatlari sifatida yoritiladi.