ASAD DILMURODNING «MAHMUD TOROBIY» ROMANIDA TARIXIY HAQIQAT VA BADIIY TO‘QIMA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Asad Dilmurodning «Mahmud Torobiy» romanida tarixiy haqiqat va badiiy to‘qimaning o‘zaro munosabati tahlil qilinadi. Asarda tarixiy manbalarga tayangan holda yaratilgan voqealar, tarixiy shaxslar obrazi hamda yozuvchi fantaziyasi mahsuli bo‘lgan badiiy unsurlar o‘rganiladi. Roman misolida tarixiylik va badiiylik uyg‘unligi qahramon xarakterini yaratishdagi ahamiyati yoritiladi.