TEXNIKA TERMINLARINING ETIMOLOGIK TASNIFI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada texnikaga oid terminlar va ularning izohli lug‘atlarda berilishi, ularning etimologik tahlili haqida so‘z yuritilib, lug‘atlardagi izohlarida semantik ma’no kengayishi hamda ularning maxsus belgi bilan izohlanishi haqida to‘xtalib o‘tilgan hamda ayrim terminlarni izohli lug‘atlarda qiyoslash orqali ilmiy xulosalar izohlangan.