BO‘LAJAK TEXNOLOGIYA FANI O‘QITUVCHILARNING KREATIV KOMPETENTLIGINI OSHIRISHDA LOYIHA ISHLARINING AHAMIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhitida bo‘lg‘usi texnologiya fani o‘qituvchilarining kreativ kompetentligini rivojlantirish bugungi kunning talabi ekanligi, bugungi kunda ta’lim tizimi o‘qituvchilarni nafaqat bilim bilan, balki ijodiy muammolarni hal qilishga qodir bo‘lgan kreativ kompetensiyalar bilan jihozlashnishi, raqamli ta’lim muhitida kreativ kompetensiyalarni rivojlantirish o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishi, va kelajakda o‘qituvchilarning innovatsion yondashuvlarini shakllantirishi ko‘ribchiqilgan. Bunda bo‘lg‘usi o‘qituvchilar texnologiya darslarida loyihalashtirish ishlaridan foydalanish orqali kreativlikni rivojlantirish imkoniyatiga ega bo‘lishlari tahlil qilingan.