BOSHLANG‘ICH TA’LIM MATEMATIKA DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING EKOLOGIK MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHNI DIAGNOSTIKA QILISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim matematika darslarida ekologik mazmundagi masalalar orqali o‘quvchilarda ekologik madaniyatni rivojlantirish darajasini diagnostika qilishning nazariy-metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda ekologik madaniyatning kognitiv, qadriyatli va amaliy-faoliyat komponentlarini baholashga xizmat qiluvchi diagnostik mezonlar, indikatorlar hamdaanketa-so‘rovnoma natijalari asosida ekologik madaniyat rivojlanishining holati va dinamikasi aniqlangan.