AQLIY RIVOJLANISHIDA MUAMMOLARI BO‘LGAN BOLALARDA JAMOADA ISHLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada aqliy rivojlanishida muammolari bo‘lgan bolalarda jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik va korreksion metodikasi tahlil qilingan. Tadqiqotda mazkur toifadagi bolalarning ijtimoiy faolligi, kommunikativ imkoniyatlari, o‘zaro hamkorlik qilish qobiliyati hamda jamoaviy faoliyatdagi ishtirokining psixologik-pedagogik xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek,maqolada guruhli mashg‘ulotlar, syujetli-rolli o‘yinlar, interfaol metodlar va kommunikativ treninglar asosida bolalarda hamkorlik, mas’uliyat, o‘zaro yordam va muloqot madaniyatini shakllantirishning samarali usullari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari jamoaviy faoliyatga yo‘naltirilgan korreksionpedagogik yondashuvlar bolalarning ijtimoiy moslashuvi va kommunikativ kompetensiyasinirivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi. Maqola yakunida jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga oid amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.