BADIIY MATNLAR ASOSIDA O‘QISH KOMPETENSIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH: INTEGRATIV LINGVODIDAKTIK YONDASHUV (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada badiiy matnlar asosida o‘qish kompetensiyalarini takomillashtirishning lingvodidaktik asoslari kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi zamonaviy chet til o‘qitish metodikasida kompetensiyaviy yondashuvning ustuvorligi hamda tilni kontekstda o‘rgatish zarurati bilan belgilanadi. Maqolada badiiy matnlarning lingvistik, kognitiv, pragmatik va madaniy komponentlari integratsiyada o‘rganilib, ularning o‘quv materiali sifatidagi didaktik imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, o‘qish kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan strategiyalar, xususan, global, selektiv, tahliliy va interpretativ o‘qish bosqichlari ilmiyjihatdan izohlanadi.