BUXORO ADABIY MUHITINING SHAKLLANISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Buxoro adabiy muhiti qadimdan Markaziy Osiyoning muhim ilmiy va madaniy markazlaridan biri sifatida shakllandi. XVI–XIX asrlarda Buxoro xonligi davrida adabiy hayot rivojlandi, ijodkorlar axloq, ma’rifat va inson kamoloti mavzularini yoritdilar. XIX asr oxiri va XX asrboshlarida jadidchilik ta’sirida adabiyotda milliy uyg‘onish va ma’rifatparvarlik g‘oyalari kuchaydi. Maqolada Buxoro adabiy muhiti o‘zbek adabiyoti taraqqiyotidagi muhim xususiyatlari yoritilgan.