TIBBIYOT UNIVERSITETLARI TALABALARINING INGLIZ TILIDAGI PROFESSIONAL MULOQOTI: TUSHUNCHALAR, TUZILISH VA LINGVOKOGNITIV XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot universitetlari talabalarining ingliz tilidagi professional muloqoti lingvodidaktik hamda lingvokognitiv yondashuv asosida tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi professional kommunikatsiyaning mohiyati, strukturaviy modeli va lingvokognitiv xususiyatlarini aniqlashdan iborat. Tadqiqot davomida nazariy tahlil, diskursiv tahlil, pedagogik kuzatuv va qiyosiy metodlardan foydalanildi. Natijalar tibbiy ingliz tilidagi professional muloqot terminologik kompetensiya, klinik tafakkur va kommunikativ strategiyalar integratsiyasiga asoslanishini ko‘rsatdi. Shuningdek, professional kommunikatsiyaning strukturaviy modeli ishlab chiqildi va uning kasbiy kompetensiyani shakllantirishdagi ahamiyati asoslandi.