NUQTADAN TO‘G‘RI CHIZIQQACHA MASOFA MASALASINI YECHISHNING TURLI USULLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada nuqtadan to‘g‘ri chiziqqacha masofa masalasi haqida fikr yuritilgan. Ushbu masalani tekislikda va fazoda qanday qabul qilish, ayniqsa fazoda uni tasavvur qilish bo‘yicha bir nechta usullar va ulani bosqichlari tartibli ravishda tahlil qilinadi. Masalani elementar usullar bilan bilan bir qatorda analitik geometriya yordamida hal qilish muammolari muhokama qilinadi. Muhomalar natijasida to‘rtta usul taklif etilgan.