O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA “QADRIYAT” MAZMUNIY MAYDONIGA OID MAQOLLARNING PRAGMATIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada maqollarning nutqdagi funksional-pragmatik tabiati va diskursiv imkoniyatlari tadqiq etilgan. Paremiologik birliklarning tarkibiy muqimligi hamda muloqot tizimida tayyor andoza (stereotip) sifatidagi ommabopligi ko‘rsatib o‘tilgan. Maqollarning vaziyatga xoslanishi, interpretatsiya jarayonining lingvistik asoslari va bahslarda asoslovchi dalil sifatidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqollar yordamida amalga oshuvchi maslahat, ogohlantirish kabi evfemistik muloqot strategiyalari tahlil qilingan.