LEXICO-SEMANTIC CLASSIFICATION OF PHRASEOLOGISMS EXPRESSING POSITIVE MORAL VALUES IN THE ENGLISH LANGUAGE (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilidagi ijobiy axloqiy fazilatlarni ifodalovchi frazeologik birliklarning leksik-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda halollik, saxovat, mehnatsevarlik, samimiylik va insonparvarlik kabi axloqiy tushunchalarni ifodalovchi frazeologizmlar semantik guruhlarga ajratilib o‘rganilgan. Maqola natijalari frazeologiya, semantika va qiyosiy tilshunoslik yo‘nalishlaridagi tadqiqotlar uchun muhim ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi.