XURSHID DO‘STMUHAMMAD HIKOYALARIDA QAHRAMONLAR RUHIYATI TASVIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining yetuk namoyandalaridan biri bo‘lgan Xurshid Do‘stmuhammad hikoyalarida qahramonlar ruhiyati va ichki kechinmalarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Tadqiqotda yozuvchi hikoyalaridagi psixologik tasvir usullari, ichki monolog, ong oqimi, badiiy detal hamda ramziy obrazlar vositasida inson ruhiyatining murakkab qatlamlarini ifodalash mahorati yoritilgan. Asarlardagi qahramonlarning ma’naviy iztiroblari, hayotiy tanlovlari, ruhiy ziddiyatlari va shaxsiy o‘zlikni anglash jarayonlari badiiy-estetik nuqtayi nazardan baholanadi.