PEDAGOGIK FAOLIYATDA DIDAKTIK MODELLASHTIRISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik faoliyatda didaktik modellashtirishning nazariy asoslari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda amaliy qo‘llanilish mexanizmlari yoritilgan. Didaktika va modellashtirish o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, an’anaviy va innovatsion didaktik modellar, o‘qitish strategiyalari, darsni loyihalash bosqichlari hamda o‘qituvchi faoliyatini modellashtirishning ahamiyati asoslab berilgan. Amaliy qismda interaktiv metodlar (klaster, aqliy hujum, case-study) asosida dars modeli ishlab chiqilgan.