(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada tayanch-harakatlanish tizimi mavzusini o‘qitishda Mind Map (aqliy xarita) texnologiyasidan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida mazkur texnologiyaning o‘quvchilarning mavzuni tushunishi, bilimlarni tizimlashtirishi va uzoq muddatli xotirada saqlashiga ta’siri o‘rganildi. Mind Map usuli yordamida biologik tushunchalar o‘rtasidagi bog‘lanishlarni vizual ko‘rinishda ifodalashning samaradorligi yoritilgan. Natijalar ushbu texnologiya o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi va fanga bo‘lgan qiziqishini oshirishini ko‘rsatdi.