(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada geografiya fanida dala amaliyotlarini tashkil etishning zamonaviy metodlari hamda ularning ta’lim sifati va bo‘lajak geografiya o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Dala amaliyotlarida geoinformatsion tizimlar (GIS), global pozitsiyalash tizimi (GPS), masofadan zondlash texnologiyalari, dronlar va mobil geoinformatsion ilovalardan foydalanish imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslangan.