(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada texnika oliy o‘quv yurtlarida “Akademik yozuv” fanini o‘qitishning lingvodidaktik strategiyalari tadqiq etilgan. IT-yo‘nalishi talabalari ingliz tilidagi texnik hujjatlar ta’siri ostida fikrni o‘zbek tilida ifodalashida ritorik muvozanatni yo‘qotishlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida K.Xaylend nazariyasi asosida ishlab chiqilgan 3 bosqichli o‘qitish modeli qo‘llanildi. Statistik natijalar mazkur strategiya orqali tajriba guruhida qat’iylikni yumshatish vositalari (hedging) qo‘llanishi 250% ga oshgani va ishonch markerlari (boosters) muvozanatlashganini ko‘rsatdi.