(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘rta asr o‘zbek va fors-tojik adabiyotining yirik namunasi bo‘lgan "Mahosin ul kalom" asari ko‘p qirrali ilmiy tahlilga tortiladi. Maqolada asarning poetik tuzilishi, badiiy uslubi, tasviriy vositalari va adabiy-nazariy ahamiyati jahon olimlarining tadqiqotlari bilan qiyosiy o‘rganiladi. Klassik sharq adabiyotshunosligi va g‘arb filologiyasining metodologik yondashuvlari sintezi asosida yangi ilmiy xulosalar chiqariladi.