(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada fransuz va o‘zbek mistik adabiyotida uchraydigan ramz va timsollarning badiiy-falsafiy mohiyati qiyosiy tahlil qilinadi. Mistik adabiyot insonning ma’naviy kamoloti, ilohiy haqiqatni anglash va ruhiy tajribalarni ifodalashda ramziy obrazlardan keng foydalanadi. Fransuz simvolizmi va mistik adabiyoti vakillari hamda o‘zbek tasavvuf adabiyoti namoyandalari asarlaridagi nur, gul, qush, yo‘l, dengiz va ishq timsollari tahlil etiladi. Tadqiqot natijasida har ikki adabiy an’anada ramzlarning umumiy va milliy xususiyatlari mavjudligi aniqlanadi.