(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi iboralarning valentlik xususiyatlari va sintaktik vazifalari lingvistik nuqtai nazardan tahlil etildi. Iboralar faqat leksik birlik sifatida emas, balki sintaktik munosabatlar ishtirokchisi sifatida ham o‘rganiladi. Valentlik nazariyasi asosida iboralarning boshqa so‘z va birikmalar bilan bog‘lanish qonuniyatlari, ularga xos bo‘lgan valentlik modellari hamda sintaktik o‘rni tadqiq qilinadi.