(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada abstrakt so‘zlar orasidagi ma’noviy ziddiyat o‘rganildi. Aksiologik juftliklardagi abstrakt so‘zlarning antonimik munosabati qadim ildizlarga ega eganligi tahlil qilindi. Hosila ma’nolarning antonimik munosabatlarining o‘ziga xosliklari semik tahlil asosida ochib berildi. Abstrakt so‘zlardagi antisemiya, enantiosemiya kabi hodisalar o‘rganilib, nutqiy antonimiya va oksyumoron kabilarga e’tibor qaratildi. Abstrakt nomlarda ham leksema darajasidagi, ham semema darajasidagi antonimlik aniqlandi.