(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada hazrati Ali haqidagi o‘zbek va turk xalq qissalarida uchraydigan syujet tiplari hamda badiiy detallar tahlil qilinadi. Tadqiqotda qissalar syujetining shakllanishi, rivojlanishi va kompozitsion qurilishida muhim o‘rin tutuvchi badiiy detallar va an’anaviy unsurlar yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek va turk qissalari qiyosiy tahlili asosida syujet tiplarining umumiy hamda farqli jihatlari aniqlanib, badiiy detallarning voqealar rivoji va qahramon obrazini yaratishdagi funksiyasi ko‘rsatib beriladi.