(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotshunosligidagi dolzarb masalalardan biri badiiy obrazning jadid she’riyatida qo‘llanilishi, badiiy-estetik vazifalari tahlil etilgan. Unda xalq og‘zaki ijodida keng qo‘llanilgan pari obrazi tadqiq etilib, jaded shoirlari ijodida mazkur obrazga yangi ma’no va mazmun yuklanganligi yoritib berilgan. Bu esa maqola muallifiga jadid she’riyatining dunyoviy va ijtimoiy mohiyatini chuqurroq anglash va tushunishga imkon yaratgan. Maqolada jaded shoirlari she’rlari misolida pari obrazining XX asr boshlari o‘zbek she’riyatidagi talqinlari o‘rganilgan va muayyan xulosalar chiqarilgan.