(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada rus va ingliz tillaridagi ravishlar polisemiyasining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Polisemiya hodisasining tarixiy va zamonaviy tilshunoslikdagi talqinlari, ko‘p ma’nolilikning shakllanish mexanizmlari hamda ravishlarning semantik tuzilmasi rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar o‘rganiladi. Tadqiqotda rus va ingliz tillaridagi ravishlar polisemiyasining o‘xshash va farqli jihatlariga qiyosiy tahlil asosida baho beriladi. Har ikki til uchun ma’no ko‘chishi, fazoviy ma’nolardan mavhum ma’nolarga o‘tish va ma’noning kontekstga bog‘liqligi umumiy xususiyatlar sifatida aniqlangan. Farqli jihatlar esa tillarning tipologik xususiyatlari, analitiklik darajasi va so‘z yasalish jarayonlari bilan izohlanadi. Tadqiqot natijalari ravishlar semantikasining rivojlanish qonuniyatlarini chuqurroq anglashga xizmat qiladi hamda semasiologiya, qiyosiy tilshunoslik, tarjimashunoslik va chet tillarini o‘qitish sohalarida qo‘llanishi mumkin.