(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida inson xarakterini ifodalovchi frazeologik birliklarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida har ikki tildagi ijobiy va salbiy xarakter belgilarini ifodalovchi frazeologizmlar semantik, strukturaviy hamda madaniy jihatdan o‘rganildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatdiki, frazeologik birliklar xalqning milliy tafakkuri, madaniyati va dunyoqarashini aks ettiruvchi muhim vosita hisoblanadi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi ko‘plab frazeologizmlar ma’no jihatidan o‘xshash bo‘lsa-da, ularning obrazli ifodalanishi va shakllanish manbalari turlicha ekanligi aniqlandi.