(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada atoqli otlarning semantik xususiyatlari, lingvistik tabiati va tasniflanishiga oid nazariy qarashlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda onomastik birliklarning tasnifi hamda atoqli otlar ma’nosi masalasiga doir turli yondashuvlar o‘rganildi. Natijada atoqli otlarning murakkab semantik tuzilishga ega ekanligi va ularni tasniflashda tipologik yondashuv muhim ahamiyat kasb etishi aniqlandi.