(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada fanlarning interatsiya integratsiya jarayoni, antropolingvistik nazariyalarning va tilning “inson+til+olam” modeli asosidagi tadqiq yo‘nalishlari, bugungi kundagi ustivor yo‘nalishlar, mental paradigmaning sistemaviy xususiyati, lingvopragmatik yo‘nalishlarning tasnifiva rivojlanishi yoritilgan. Konnotativ, okazional, emotiv, enantisemik, polisemik, monosemik pragmatika, sinonimopragmatika, antonimopragmatika, omonimopragmatika, paronimopragmatika, jargonopragmatika kabi yo‘nalishlarning paydo bo‘lishi tahlil qilingan.