(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
. Ushbu maqolada rangtasvirni oʻqitish jarayonida Qoraqalpoq milliy qadriyatlarini integratsiyalashning ilmiy-pedagogik asoslari va amaliy samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi – milliy qadriyatlarning yosh avlodda estetik did, madaniy oʻzlikni anglash va ijodiy tafakkurni rivojlantirishdagi ahamiyatini ochib berish hamda ularni rangtasvir darslariga singdirishning samarali metod va shakllarini aniqlashdan iborat. Maqolada Qoraqalpoq xalqining boy madaniy merosi, urf-odatlari, sanʼat namunalari rangtasvir taʼlimida oʻquvchilarning badiiy mahoratini oshirish, ularning vatanparvarlik tuygʻularini shakllantirishdagi roli ilmiy-pedagogik jihatdan asoslanadi. Amaliy tajriba-sinov natijalari milliy qadriyatlarga asoslangan rangtasvir taʼlimi oʻquvchilarning ijodiy faolligini, motivatsiyasini va badiiy asarlarga boʻlgan qiziqishini sezilarli darajada oshirishini koʻrsatadi