(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistondagi mehmondo‘stlik sohasi, xususan mehmonxona va turizm xizmatlarini madaniy meros bilan zamonaviy texnologiyalarni uyg‘unlikda qo‘llash orqali tubdan o‘zgartirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda sun‘iy intellekt, raqamli platformalar va kreativ iqtisodiyot tamoyillarining mehmondo‘stlik sohasiga tatbiqi tahlil qilinadi. Maqolada O‘zbekistonning boy madaniy merosi – me‘morchilik, hunarmandchilik, oshpazlik an‘analari va an‘anaviy mehmondo‘stlik madaniyati zamonaviy texnologik yechimlar bilan qanday integratsiya qilinishi mumkinligi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, madaniy meros va zamonaviy texnologiyalar sintezi mehmondo‘stlik xizmatlarining sifatini oshirish, xalqaro turistlar oqimini ko‘paytirish va mintaqaviy iqtisodiyotni rivojlantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi.