(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada adabiyot fanini o‘qitishda o‘quv topshiriqlarini ishlab chiqishning nazariy-metodik asoslari tahlil qilinadi. Adabiy ta’limda o‘quv topshiriqlarining didaktik ahamiyati, ularning o‘quvchilarning badiiy-estetik tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni hamda interfaol metodlar asosida topshiriqlarni ishlab chiqish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘zbek va jahon adabiyoti namunalarini tahlil qilish asosida topshiriqlar tizimining samaradorligi yoritiladi. Tahlil natijalari tahliliy, muammoli va ijodiy topshiriqlar o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi hamda badiiy tafakkurini rivojlantirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatadi.