(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini nazorat qilish va boshqarish tizimini intellektual texnologiyalar asosida takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Sun’iy intellekt, mashinaviy o‘rganish va ta’lim analitikasi usullarining ta’lim jarayonlarini optimallashtirish hamda sifat ko‘rsatkichlarini oshirishdagi roli ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot doirasida O‘zbekiston oliy ta’lim tizimiga nisbatan amaliy uch qatlamli model va boshqaruv mexanizmlari tavsiya etiladi.