(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada 11–12 yoshli futbolchi–darvozabonlarning texnik–taktik tayyorgarligini takomillashtirishda maxsus mashqlardan foydalanishning samaradorligi tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida yosh darvozabonlarning texnik harakatlari, taktik fikrlashi, tezkor reaksiya qobiliyati va o‘yin vaziyatlarida qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan maxsus mashqlar majmuasi ishlab chiqildi hamda amaliyotga joriy etildi. Pedagogik tajriba natijalari maxsus mashqlarni qo‘llash yosh darvozabonlarning texnik–taktik tayyorgarligi ko‘rsatkichlarini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatdi.