(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada intensifikasiya/deintensifikasiya sinonim frazemalar va variant frazemalar paradigmalarini shakllantirishga xizmat qilishi, sinonimlarni belgilashda soʻzlarning maʼnodagi yaqinligiga qarab ish koʻrish qator chalkashliklarni keltirib chiqarishi, frazema va leksemalar orasidagi dastlabki farq ularning ifoda tomonida ekanligi hamda leksemalar, asosan, bir soʻzdan, shuningdek, ikki va undan ortiq soʻzdan tashkil topishi mumkinligi xususida fikr yuritiladi.