(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida muhabbat izhorini ifodalovchi leksik birliklarning verballashuvi jarayoni tahlil qilinadi. Tilshunoslikda verballashuv tushunchasi insonning ichki kechinmalari, tuyg‘ulari va ijtimoiy-madaniy qadriyatlari nutqiy shaklga o‘tishi, ya’ni lingvistik ifodaga ega bo‘lishi jarayoni sifatida izohlanadi. Muhabbat konsepti milliy til va madaniyatda muhim kommunikativ hodisa bo‘lib, unda turli leksik vositalar — erkalash so‘zlari, murojaat shakllari, metaforik iboralar va frazeologizmlar faol qo‘llanadi. Ushbu maqolada asosan badiiy matnlar va hikmatli so‘zlardan na’munalar olinib, keltirilgan misollarda muhabbat izhorini voqealantiruvchi leksik birliklar tahlil qilinadi.